PODCAST

Find din næste podcast til gåturen

De fleste af os går ofte lange ture med barnevognen eller spankulerer rundt i lejligheden og ordner de daglige gøremål mens baby sover. I disse stunder er det oplagt at sætte en god podcast på.

På denne liste finder du et par gode bud på podcasts, som kan give stof til eftertanke. Dels finder du podcasts, der handler om forældreskab dels finder du podcasts om alverdens emner såsom karrierekvinder, true crime og digital dannelse.    

Afsnit: 100+  Udbyder: Jegermor web/ app Pris: gratis- og betalingsafsnit

Jegermor er et lydunivers til mødre. Her kan du høre en række eksperter, til mødre og fædre, der fortæller om deres oplevelser i forældreskabet.

Du kan både udforske et udpluk af Jegermors gratis lydunivers. De handler om alt fra mælk, hormoner, kroppen og hvordan du passer på dig selv. Første episode i hver serie kan du høre gratis.

Jegermor er specialiseret i at støtte kvinder på barsel, så de kan læne sig tilbage med ro, selvkærlighed og overskud. Hele lyduniverset, findes inde i Jegermor appen, hvor du får over 100 lærerige og underholdende podcasts om alt det der fylder på barslen, men som kan være svært at sætte ord på. 

Afsnit: 13+  Udbyder: findes på adskillige podcastudbydere Pris: gratis

En podcast om moderskab fra et normkritisk, feministisk og ifavnsk perspektiv.

Podcasten favner en masse emner lige fra fødsel, graviditet og barsel til alt det, der følger efter i livet med børn. De taler også om kultur, normer, diskurser og tabuer i samfundet. Du kan forvente ærlighed, sårbarhed og alternative holdninger og måder at gøre tingene på.

Bag podcasten finder du Kira og Sacha, som begge er mødre og har pædagogiske baggrunde. 

Afsnit: 3  Udbyder: DR Pris: gratis

Podcasten Den Uperfekte Mor er delt i 3 afsnit.

I første afsnit  fortæller Leila Stockmarr om chokket ved at blive mor – om gråd, skænderi, søvnmangel, googlen og den forbandede babysvømning. Billedet af den perfekte mor er ekstremt dominerende. På Instagram, på Facebook og ikke mindst i vores egne hoveder. Nu er det tid til at fremkalde billederne af, hvordan livet som mor ser ud, når det er ensomt, rodet og uperfekt. 

Andet afsnit handler om, at man ikke altid kan leve op til sine egne og omverdenens forventning om, hvad man skal føle som mor. Nanna Balslev arbejder som freelance journalist og kender alt til at føle sig som en fiasko.

Tredje afsnit handler om at være egoistisk. At mor nogen gange prioriterer arbejde, alenetid eller fritidsinteresser over ungerne. May Bjerre Eiby er stifter og leder af plejehjemmet Dagmarsminde i Græsted.

Afsnit: 3  Udbyder: DR Pris: gratis

Bøgerne derude fortæller aldrig den fulde sandhed. Det skal vi gøre noget ved. Fra hormonture til hæmorider – fra identitetskriser til parforholdskriser. Det hele kommer frem i lyset og fortalt på en begavet måde. Podcasten ‘Helt ærligt, mor’ med vært Sisse Sejr-Nørgaard har moderskab, børn og mødre til dine ører.

Podcasten sætter fokus på alt fra fødsel, barsel, kernefamilier, ipad, morkroppen og performance-samfundet. 

Skriv et svar